Een printer huren, wanneer is het interessant?

We kennen allemaal het concept huren. Je mag gebruik maken van iets tegen een maandelijks bedrag. Tegenwoordig is het huren van een printer ook mogelijk. Er worden dan verschillende zorgen van je ontnomen. Hierbij kun je denken aan de reparatiekosten en de onderhoudskosten. De aanschaf van een printer is duur, maar het onderhouden van een printer is nog duurder. Het is dus financieel gezien interessant om een printer te huren.

Het grootste verschil tussen het kopen van een printer en het huren van een printer

Een printer kopen betekent dat je het in een keer afbetaald en de kosten die daar verder bij komen kijken, zoals de reparatiekosten, zijn voor het bedrijf. Dit betekent dat je een budget achter de hand moet houden voor als de printer kapot gaat en er een specialist moet komen om de printer te maken. Het grootste voordeel aan het kopen van een printer is dat het, op de onverwachte kosten na, de goedkoopste optie is. Je betaald veel minder rente dan wanneer je een rekening betaald bij een lease – of huurmaatschappij. Bij het huren van een printer wordt de printer door de maatschappij waarbij je huurt de printer verzorgd. Daarnaast zijn de periodes waarin je de printer huurt flexibel. Je kunt een printer huren voor 3 maanden, maar ook voor 2 jaar. Ook wordt je ontnomen van alle zorgen en lasten die verder bij een printer komen kijken. Zo kun je altijd zorgeloos printen. 

Het grootste verschil tussen het kopen en het huren van een printer is dus de (onverwachte)  financiële lasten die erbij komen kijken. Bij het kopen van een printer is de aanschaf uiteindelijk goedkoper, maar het gebruik is vele malen duurder doordat je zelf de dure toners aan moet schaffen en bij een defect zelf de specialist moet betalen. Hier heb je bij het huren geen last van waardoor je uiteindelijk goedkoper bent op het moment dat er een defect is of je toners op zijn.

Voor wie is het huren van een printer een goede optie?

Het huren van een printer is een goede optie voor bedrijven die een printer nodig hebben, maar nog niet die liquide middelen hebben voor de aanschaf van een printer en de onderhoud die er bij komt kijken. Ook is het een goede optie voor de bedrijven die zich geen zorgen willen maken over dit soort dingen. Het huurcontract zorgt ervoor dat alles voor je wordt geregeld op het moment dat er wat mis gaat.