Van industrieel tot minimalistisch: Welke kantoorinrichting stijl past bij jou?

Wanneer je een kantoorruimte inricht, is het belangrijk om een stijl te kiezen die past bij jouw smaak en behoeften. Twee populaire kantoorinrichting stijlen die de laatste jaren steeds meer aan populariteit hebben gewonnen, zijn de industriële en minimalistische stijl. Beide stijlen hebben hun eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze stijlen en je helpen bepalen welke kantoorinrichting het beste bij jou past.

Industriële kantoorinrichting

De industriële stijl is geïnspireerd op oude fabrieken en magazijnen. Het draait allemaal om ruwe materialen, onafgewerkte elementen en een stoere uitstraling. Bij een industrieel kantoorontwerp zie je vaak bakstenen muren, zichtbare buizen en leidingen, metalen accenten en robuuste houten meubels. Deze stijl creëert een rauwe en authentieke sfeer in de ruimte. Een industrieel kantoorinrichting heeft verschillende voordelen. Het kan een gevoel van creativiteit en innovatie opwekken, waardoor het een inspirerende omgeving is voor werknemers. Bovendien is de industriële stijl vaak duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, omdat ruwe materialen en functionele meubels centraal staan.

Minimalistische kantoorinrichting

Aan de andere kant van het spectrum hebben we de minimalistische kantoorinrichting. Deze stijl staat bekend om zijn eenvoud, strakke lijnen en het minimaliseren van overtollige versieringen. Bij een minimalistische kantoorinrichting zie je vaak neutrale kleuren, open ruimtes, eenvoudige meubels en een opgeruimde uitstraling. Het doel is om een rustige en georganiseerde omgeving te creëren. Een minimalistische kantoorinrichting heeft veel voordelen. Het minimalisme bevordert een gevoel van kalmte en focus, waardoor werknemers zich beter kunnen concentreren. Het verminderen van visuele afleidingen kan ook stress verminderen en de productiviteit verhogen. Bovendien is een minimalistische stijl gemakkelijk te onderhouden en zorgt het voor een opgeruimde werkplek.

Welke kantoorinrichting past bij jou?

Nu je meer weet over de industriële en minimalistische kantoorinrichting, is het tijd om te bepalen welke stijl het beste bij jou past. Denk hierbij aan jouw persoonlijke smaak, de aard van het werk dat je doet en de sfeer die je wilt creëren. Als je van een stoere en ruwe uitstraling houdt, en een creatieve omgeving wilt creëren, dan is een industriële kantoorinrichting wellicht de beste keuze voor jou. Als je echter de voorkeur geeft aan een opgeruimde en rustige werkplek, waarbij minimalisme en eenvoud centraal staan, dan is de minimalistische kantoorinrichting meer geschikt. 

Kantoor inrichting uitbesteden?

Je kan er voor kiezen om je kantoor inrichting uit te besteden, doe dit bijvoorbeeld bij Desko. Hier heet de volledige inrichting van het kantoor ‘projectinrichting kantoor’. Hierbij helpen ze je van vooraf aan met alles wat er bij het inrichten van je kantoor komt kijken.