Wat doet een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf?

Wanneer je een zelfstandige ondernemer bent brengt dit uiteraard enorm veel voordelen met zich mee. Zo kun je zelf bepalen hoe je iets doet binnen het bedrijf en bepaal je je eigen werktijden. Natuurlijk zijn er nog veel meer grote voordelen gebonden aan het zelfstandig ondernemen. Echter heeft elk voordeel vaak helaas ook zijn nadeel. Zo is een nadeel van zelfstandig ondernemer zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor de dingen die binnen je onderneming gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je jezelf beschermd tegen deze onvoorziene risico’s. Doormiddel van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun jij je jezelf en je bedrijf enorm goed beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. In deze tekst lees je wat zo’n verzekering precies inhoudt en hoe je deze afsluit.

Wat is een bedrijf aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer je net nieuw bent in de wereld van ondernemen ben je waarschijnlijk nog niet helemaal bekend met de verzekeringen die jou en je onderneming kunnen helpen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die bedrijven beschermt tegen financiële gevolgen van schadeclaims. Als ondernemer ben je namelijk verantwoordelijk voor de schade die jij eventueel aanricht tijdens je werkzaamheden. Dit kan variëren van materiele schade tot persoonlijk letsel. Veel mensen denken hier nogal wat nonchalant over en denken dat er toch noot iets zal gebeuren bij hen. Echter is het zo dat een ongelukje in een klein hoekje zit en er dus altijd iets kan gebeuren. Het is daarom ook zeker aan te raden om ten alle tijden een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers af te sluiten. Wanneer jij namelijk toch schade aanricht en niet verzekerd bent, kan dit enorm hoge consequenties hebben. Afhankelijk van de schade kunnen de kosten van deze schade enorm oplopen. Het is dus zeker aan te raden om ten alle tijden een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je bedrijf.

Wat dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Je weet nu dus dat het erg belangrijk is om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor je bedrijf, maar wat dekt deze verzekering precies? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij veroorzaakt tijdens je werkzaamheden bij bijvoorbeeld een klant. Een voorbeeld: Je verkoopt elektrische producten en deze krijgt ineens kortsluiting waardoor er brand ontstaat bij de koper. De koper kan hier een schadeclaim voor neerleggen bij jou. Als de rechter vervolgens bepaald dat deze claim terecht is zul jij moeten opdragen voor de kosten hiervan. Wanneer jij dus een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt, wordt deze schade vergoed door de verzekering.