Waarom kiezen voor een legbordstelling?

De legbordstelling behoort tot het meest voorkomende opslagsysteem. Met opslagstellingen of legbordstellingen creëer je heel eenvoudig orde in het magazijn, opslagruimtes of archief. Een legbordstellingen is een stelling waarbij de legborden (planken) bevestigd worden aan staanders op iedere gewenste hoogte. Legbordstellingen zijn bedoeld voor de handmatige opslag van kleine producten.
Afhankelijk van wat je wilt opslaan, zijn er veel verschillende oplossingen.
Zo heb je eenvoudige stellingen voor huis-, tuin- en keukengebruik maar ook industriële legbordstellingen van hoge en robuuste kwaliteit.
Bedrijfsmatige, industriële stellingsystemen zijn bijvoorbeeld de GS-3 legbordstellingen. Deze stellingen worden al vele jaren met succes gebruikt in tal van sectoren, zoals de industrie, automobiel, distributie, archief, kantoor, enz. Het flexibele systeem is zeer eenvoudig te monteren, aan te passen of uit te breiden.

Efficiënt opbergen met een legbordstelling

Als je klein materiaal of archiefmateriaal op een veilige en gemakkelijk toegankelijke plaats wilt opbergen, is het belangrijk om goede rekken te gebruiken. Een legbordstelling is ideaal voor dit doel. Je kunt alles zelf indelen en de planken bieden je veel opbergruimte waarin je de spullen kunt organiseren met bijvoorbeeld kunststof stapelbakken. Dit maakt rekken tot een van de meest gebruikte opbergsystemen, mede door de flexibiliteit die het systeem je biedt. Ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken; je kunt ze altijd met de hand verstellen. De stellingen zijn er in verschillende uitvoeringen, elk met zijn eigen kenmerken. Je kunt kiezen tussen metalen en houten rekken. Metalen rekken worden vaak gebruikt in industriële omgevingen omdat ze een hoog draagvermogen hebben en dus geschikt zijn voor zwaardere producten.

Het materiaal van legbordstellingen

Het meest gebruikte materiaal voor een opslagsysteem is metaal – in de regel zijn ze gemaakt van staal. Enerzijds heeft dit een positief effect op de stabiliteit en duurzaamheid, anderzijds is staal een zeer goedkoop materiaal, waardoor de totale prijs van een plank relatief laag blijft. Wat planken betreft, zijn exemplaren van staal en hout het meest gangbaar. Planken van hout zijn meestal spaanplaat of MDF- of HDF-platen, die bijzonder stabiel en tegelijk lichter zijn dan massief hout.

Voordelen van de legbordstelling

Het modulaire ontwerp van de legbordstelling maakt ook flexibel gebruik van stellingsystemen met meerdere verdiepingen mogelijk. De rekken kunnen op elk moment worden uitgebreid. De essentie is de structuur, die de opslag van goederen en materialen in horizontale rijen over meerdere niveaus mogelijk maakt.
In hun meest eenvoudige vorm zijn magazijnrekken gewoon een reeks stevige legplanken. Stellingsystemen bestaan uit een aantal essentiële structurele elementen, waaronder staanders en spanten, schoren (horizontaal of diagonaal), steunen en legborden waar nodig.

Legbordinstellingen van Hamag 

Bij Hamag vindt u de meest uiteenlopende legbordlengtes -breedtes en -hoogtes-, speciaal gemaakt voor de industrie, werkplaatsen, magazijnen of kantoorinrichtingen.
Ze hechten veel belang aan de kwaliteit van de GS-3 opslagrekken. Stabiliteit, individuele legbord- en draagvermogens en flexibele uitbreidingsmogelijkheden van de opslagrekken, gecombineerd met een onklopbare prijs-prestatieverhouding is waar ze in uitblinken.
Bij Hamag vindje uit uitsluitend professionele systemen van topkwaliteit, ze verdiepen zich in elke individuele magazijn-uitdaging en ze hechten veel waarde aan een doordacht advies, alvorens je besluit een legbordstelling aan te schaffen.